Julekurv i stoff.

Julekurv i stoff.


Fordel med litt erfaring fra tilsvarende i papir.
Først trenger du en mal.  I og med at vi skal lage kurvene i stoff er det lurt å ikke ha for mange tunger å flette med.  Fire er passe.


For en julekurv.  Alle bitene må være litt bredere enn malen og litt over dobelt så lang som den.  Klipp to stykker av samme stoff som skal være inni kurvene.  En av hver av stoffene som skal danne utsiden, og to stykker med Vliesofix.  Du skal ha til sammen seks biter.  I tillegg trenger du to små remser som skal bli hank.


Brett ett bakepapir i to, og fold ut. Legg ett av bakstykkene på strykebrettet og legg en av bitene med Vliesofix oppå.  Legg bakepapiret sammen slik at det som skal strykes ligger mellom bakepapiret.

ALL STRYKING MÅ foregå mellom bakepapir sånn at du ikke får Vliesofix på strykebrettet eller jernet.

Strykejernet settes på ull.  Stryk Vliesofix fast til bakstykket.


La det du har strøket bli kaldt før du håndterer det videre.  Ta av beskyttelses-papiret Vliesofixen som sitter på bakstykket.  Legg stoffbiten som skal bli forstykket oppå og stryk det hele sammen.  Husk det med bakepapir.

Gjenta dette med det andre bak- og frontstykke.  Du har nå to deler med lik bak men forskjellig front.  Akkurat sånn som ved laging av julekurver i papir.


Brett biten(e) og stryk bretten godt (Alltid i bakepapir).


Legg malen oppå, fest den gjerne med nåler.  Tungene må ende ut der hvor stoffet er brettet.  Vi bruker tre nåler som vi bare setter rett ned,  det holder hvis vi er forsiktige når vi håndterer stoffet når vi klipper.


Klipp rundt, og opp tungene.


Gjenta det hele på begge stykkene.


Så er det flettingen.  Samme fremgangsmåte som for papir.


Ferdig flettet og strykes nå en siste gang. (Som alltid, i bakepapir) Kurven er nå klar for hank.


Hanken lager vi av to remser med samme stoff som innsiden av kurven.  Denne må limes fast mellom lagene i hver side som vist på bildet.

 

***

Utstyr m.m.
Strykejern og strykebrett.
Passende lim.
Bomullsstoff, tre forskjellige farger / trykk.  Ikke alle stoffer passer til dette.
Vliesofix – Dobbeltsidig til applikasjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *