Viking / Middelalder

Numedal Middelaldersenter

***

***

***


Kongsberg Viking- og Middelalderlag.
Veveringen:

Historie:

Vi startet onsdag 1. Nov. og med 7. februar ble det 8 veve-kvelder med vektlegging på brikkeveveteknikker og ikke produksjon på metervis av bånd. Til sammen har vi brukt 27 timer.

Vi begynte med det smale Oseberg-båndet, vi har smakt litt på bånd fra: Snartemo, Birka og Dublin.  Og vi endte opp med brokade på brikkevev.

I gruppa hadde vi det slik at folk kunne komme og gå, og være der bare de kvelden det passet.  Det er riktig, og viktig, å gå i sitt eget tempo, men av og til må det litt utfordret til. Vi hjalp hverandre, vi hadde ulikt ståsted, og ikke minst vi vevde på det vi har lyst til å prøve.  Igjen, i det tempo som man selv synes var greit. Det ble ikke gitt noen medalje eller heder og ære for å raskest gjennomføre.  Vi forholdt oss til egen mestring som det eneste mål.

Noen drømmer om utsmykninger på egen vikingdrakt, andre er mer en fornøyd med å se og føle på hvilken muligheter som kan dukke opp når man har fått lært det grunnleggende og kanskje lar det bli med det. Alt er like viktig.

Det er noe med våre felles håndverksarv vi ser mening med å dele, slik at ting ikke bare befinner seg som kunnskap på youtube eller gjemt i en bok på et bibliotek-magasin.

Kongsberg Viking- og Middelalderlag – vevringen