Mer glass

blure ripple

Vi bruker dikroisk glass i mange av våre smykker, men hva er dette?

Dette er glass som er påført flere supertynne lag av metaller og/eller oksyder.  Det er dette som gir glasset disse spesielle  spennende unike optiske egenskapene som er fine å bruke i smykker.  Typiske metaller og oksyder er som blir brukt er: gull, sølv, titan, krom, aluminium, zirconium og silisiumdioskyd.  Stoffene blir dampet på glassplaten ved hjelp av en elektronstråle. Dette skjer i et vakuumkammer.

Pga av en dyr fremstillingsmåte som krever mye teknisk laboratoriumutstyr og bruken av edelmetaller vil glasset ofte være høyt priset på en del tusen kroner kvadratmeteren.

De viktigste synlige kjennetegn ved dikroisk glass er at den har en farge på refleks-sonen på overflaten og en helt annen farge på det lyset som har passert igjennom selve glasset (jeg prøver å unngå vanskelige ord som transmittering, bølgelengder osv). Dette fører til en spredning av farger som kan sees på et og samme stykke glass. Fargene skifter også av den grund, etter hvilken vinkel lyset slippes inn og ut av glasset.

En stykke dikronisk glass kan blandes med annet dikronisk glass med forskjellige optiske egenskaper. I våre smykker kan du finne flere lag.  Vi bruker også opak og transparent glass i ulike farger, former og overflater for å få frem de forskjellige effektene som dikroisk glass kan gi oss.

På grunn av variasjoner i smelteprossesen, vil vært stykke sammensmeltet glass bli unike i våre smykker.

glear_magick

 

nye_glass_02

Forskjellige plater med dikro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *