Forvirring i hvordan tre brikker til brikkevev.

Forvirring i hvordan tre brikker til brikkevev.

En del av våre mønstre inneholder ikonet:

finsk-brikke_oppsett GTT-brikke_oppsett

Mange skriver bokstaver på brikkene for å holde orden på hull og mønster.  I brikkeveving er det noen systemer som har bokstaver på venstre siden andre på høyre, hva som er rett eller galt er en diskusjon som vi ikke tar.

Ikonet vist på en del av mønstrene våre skal forstås slik at hvis en sitter i stolen og vever så er i dette tilfellet bokstavene på høyre side av brikkene.  Hvis du har tredd mønsteret i brikker med bokstavene på andre siden (venstre) vil det bli feil i vevingen.

Bokstavene sier også i mange tilfeller noe om brikkenes startposisjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *