Hjemmelig vårpuss av søljer – katastrofetider.

Nå begynner det å komme «smarte tips» om hvordan pusse bunadsølv igjen.

Leste akkurat en liten post på facebook om tannkrem med etterfulgt polering med myk klut. Ja-visst, hvis en på død og liv skal ta knekken på søljene så for all del. Tannkrem inneholder slipemiddel, søljer med forgyllinger eller at de skal være oksidert blir garantert drept av en slik behandling.

 

Myk klut på søljer ? Nei, og ikke harde heller. De fleste, og ikke minst de håndlagede har masse (kanskje 100-vis) av små tagger, du ser dem kanskje ikke, men jeg kan love deg at de er der. Og finner kluten EN eneste av de og hekter seg fast så er løpet kjørt.  Prøv heller mildt såpevann, god skylling og avslutt med hårføner.  Skal du ha søljene pusset opp og blanke er det en jobb for fagfolk og ikke noen du tar hjemme på kjøkkenbenken.Vurderer du denne type behandling med tannkrem og klut på f.eks. en håndlaget bolesølje, så kan du like godt vurdere å kaste den i veggen først som sist.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *