Prym Transfer; Overføring av tegninger fra papir til stoff.

Prym Transfer gir vi terningkast 5.
Kunne hatt en tynnere spiss.

Overføring av tegninger fra papir til stoff.

Legg matpapir over den tegningen du skal ha overført.  Jeg prøvde først med tynt mønsterpapir, men det papiret sugde til seg for mye «blekk».  Ikke trykk for hardt når du tegner, for strekene blir like tykke på stoffet som det er på matpapiret.  Ett lysbord er kjekt å ha hvis tegningene er detaljert, men å klistre tegning og matpapir opp på et vindu gjør samme nytten.

Nærbilde av pennen.  Legg spesielt merke til strykesymbolet og at pennen skal lagres liggende når den ikke er i bruk.

Her har jeg overført fra mønsterpapir til lin, ikke den beste trykken, med overføring fra matpapir ble trykket mye tydeligere.  Strykejernet satte jeg på fult, av med all damp.  Papiret legges over linet (husk rette siden ned), og jernet føres sakte over, flere ganger til mønsteret er passe overført.  Ikke trykk jernet ned, underlaget på strykebrettet er mykt og vil føre til at mønsteret kan forskyve seg.

Kan være en fordel å tråkle fast papiret til stoffet først, men pass på at det ikke blir skrukker.
Matpapiret skal kunne brukes to tre ganger.
Gjør et liten test før du starter på selve arbeidet.
Og hva du enn gjør, IKKE snu stoffet med trykket ned for å stryke baksiden.  Trykket vil da smitte over på strykeunderlaget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *