«Missed hole» – en uorden en ikke viste var mulig.

«Missed hole», veveteknikk der firehulls brikker blir tredd med bare tre eller to tråder.

Det å veve med brikker som bare har to tråder kan bli godt i overkant av en tålmodighetstest.  Straks en slipper brikkene har de en lei tendens til å spre seg i alle himmelretninger, gjerne i en uorden en ikke viste var mulig….

Men hvis en lager en plate (her representert med en skapdør) og plasserer den under brikkene, bordplata går sikkert også, så får en stabilisert de såpass at de er litte mer handterlige.


Her er utgangspunktet.  En gammel ombygd bord-vev, delen med skaft og hovler er tatt vekk, det samme er vevskje.   Satt på to lekter bak og ny garnbom slik at renningen blir stående på skrå, det letter arbeidet.


Treplate som kan henges på veven.  Denne platen må senkes litt slik at brikkene, når renningen er spent opp, hviler på platen og ikke legger seg på den.Ved veving av «missed hole» kan ikke brikkene deles inn i pakker, de må snus enkeltvis.  Med en plate under brikkene vil de bli mer stabile.  Men helt stabile vil de ikke bli, så en må passe godt på.


Det hele ser kanskje ikke så vakkert ut, men det fungerer.

***


To kantbrikker på hver side med fire tråder i hver, resten med bare to tråder pr. brikke.
Mønsteret er en variant av brikkevevd bånd (IV) fra gravfunn ved domkirkeruinene på Hamar.

***

Andre mønster i Missed hole teknikk:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *