Lage brikker.

Det finnes mange måter å gjøre dette på, men dette er måten vi bruker når vi lager våre brikker i plast.

Først lager vi en mal vi kan kappe platene etter.  Akkurat her bruker vi messing, alt kan brukes så lenge det er stivt nok.

Vi legger på ett lag med maskeringstape og så limer vi fast printet ark/tegning med den formen si skal lage oppå.  Går fint an å tegne på tapen også, men å lime fast er raskere og mer nøyaktig.


Deretter er det å finne frem platesaks, sag eller hva en måtte velge å bruke for å kutte langs kantene


Malen ferdig saget ut.  En blikkenslager vil kunne hjelpe til med å lage malen.  Nå må kantene files hvis malen er i metall.  Kantene kan med fordel rundes litt av, men ikke på undersiden.  De gradene som i mange tilfeller vil være der kan med fordel beholdes.  De vil gripe tak i materialet du skal lage brikkene av sånn at malen blir liggende uten å gli.


Legg malen på det du skal lage brikker av og tegn rundt hvis det er papp o.l. Eller gå rett på med skarp tapetkniv e.l.  Kontroller at malen er riktig med å legge to prikker oppå hverandre og se at de passer sammen uansett hvordan du vrir og vender på de.


Tid for hull.  Hvor langt fra kanten hullene skal/kan plasseres kommer litt an på hvor stram renning du vever med, jo strammere renning jo lengre ut kan hullene plasseres.  Hullene på disse brikkene er plassert for stram renning.

Hullene må nå pusses sånn at det ikke er noen kanter der som kan kutte garnet.  Alle ytterkanter må kontrolleres og alle hjørne må nå avrundes litt.

Brikkene er nå klar til bruk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *