Bringekluten. Hjertevarmer og øyenslyst.

Endelig er den her, boken mange har ventet på.

Bringekluten. Hjertevarmer og øyenslyst.

«Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves» sies det og her stemmer ordtaket, for denne boken leverer varene.

Boken «Bringekluten. Hjertevarmer og øyenslyst» er i kjent Fossnes-stil. Her kan det leses om alt fra materialbruk, sting-typer til symbolbruk m.m. Boken har en geografisk oversikt over ca 400 bringekluter med hovedtyngde på de gamle, de vi kanskje ikke så ofte ser lengre med mindre vi kan dykke ned i private skuffer og museum-skap. Boken gir et innblikk i mange forskjellige teknikker, alt fra «brukte de virkelig det ?» til gammle kjenninger vi nesten hadde glemt. Her finner vi bringekluter fra mange steder, alt fra Sogn til Sigdal. Bildet av innholdsfortegnelsen sier noe om hvor mye denne boken spenner over.

Dette er ikke akkurat en «Gjør det selv»-bok, selv om den også viser litt om fremgangsmåter om treing av perlenett. Boken er mer ett oppslagsverk over en kulturskatt som mange forbinder med glitrende bringekluter i 17.mai-toget, men forfatter Heidi Fossnes viser i denne boken at det er så utrolig mye mer. Her er alt fra bringekluter i kjent perlesøm til smøyg og gasisaum (tyllbroderi) og mye mye mer.

Denne 320 sider store boken er på mange måter bygget opp på samme måte som «Håndplagg til bunader og folkedrakter». God faglig tyngde uten å virke «akademisk». Ryddig og inspirerende. Gode bilder, ikke minst også nærbilder.

Denne boken kan virkelig anbefales.

Mer om boken:
Bringekluten. Hjertevarmer og øyenslyst

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *