Bokomtale: Et brikkevevd bånd fra Helgaland.

Et brikkevevd bånd fra Helgaland.
Et 1500 år gammelt tekstilfunn.

Dette er nok mer hefte enn bok, 27 sider totalt.

De 13 første sidene inneholder i tillegg til bilder av det gamle funnet også en interessant beskrivelse av funnet og funnstedet. Fra side 14 til og med side 19 er det en beskrivelse av selve båndet, rekonstruksjon, fargevalg, litt om teknikken, tegning av mønster, m.m.

Dette er ikke ett hefte for de som vil lære seg å veve. For å få full utbytte av heftet er det en forutsetning av at en fra før kan sette opp en brikkevev og også kunne veve i teknikken brosjering, vi snakker tross alt om hele 80 brikker. Oppsettet av brikkene er rimelig rett frem, de tres vekselvis z og s ( \ / ) og alle dreies i samme retning.

Side 21 til 25 er om dekoren i båndet og hvordan dette også kan finnes igjen på bl.a. metallgjenstander. De to siste sidene viser et helt annet bånd som jeg føler ikke har noe med båndet fra Helgaland å gjøre.

Den første delen av heftet er informativt, resten er desverre noe tynt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *